Kermis – mis

De kermismis vindt plaats bij de autoscooter op de Burg. Broxlaan. De mis is op 24 juli van 11:00 tot 12:00 uur. 

Blauwe zondag

Mensen met autisme, epilepsie en niet aangeboren hersenletsel krijgen op een ‘normale’ kermis teveel prikkels.

Op zondag 24 juli gaat het geluid op de Tilburgse kermis uit en worden de lichten wederom gedimd. Blauwe Zondag is het idee van Gijs Franken,een Tilburgse kermisfan. Zijn doel was en is: mensen met autisme, NAH en epilepsie en hun naasten samen brengen en deelname aan de kermis mogelijk maken. Alle Attracties van de Tilburgse kermis zullen op de 24e van 12:00 tot 14:00u ‘prikkelarm’ draaien. Doordat het geluid uit is en de lichten worden gedimd is de kermis een stuk rustiger. 

Roze maandag

Roze Maandag is de dag dat je jezelf kunt zijn. Een kleurrijk feest waar iedereen van harte welkom is. Jaarlijks vieren we met meer dan 300.000 mensen vanuit het hele land onze verschillen maar vooral overeenkomsten. We zijn allemaal gelijkwaardig, maar niet hetzelfde. Op Roze Maandag mag je zijn wie je bent en houden van wie je wilt. We staan voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit en zetten dat op Roze Maandag extra in de verf!

Gehandicaptenmiddag

Tijdens de gehandicaptenmiddag is de kermis gewoon open, maar de exploitanten houden wel speciaal rekening met mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

 

Lagere ritprijzen

Op dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 juli zijn er lagere ritprijzen tussen 14.00 – 18.00 uur.

Begrafenis van de kermis

Een jaarlijkse traditie is de bijzondere ‘begrafenis’ van de kermis op de laatste dag van de kermis (31 juli). Vanaf de kerk op de Heuvel gaat rond 21.30 uur een bonte begrafenisstoet via Piusplein en Piusstraat naar de kop van de Piushaven. Daar wordt de Tilburgse Kermis dit jaar op een bijzondere manier afgesloten. We “begraven” de kermis met vuurwerk.