TERUG VAN WEGGEWEEST: DE ROZE MAANDAG EXPRESS!

Een oude bekende is dit jaar terug tijdens de Tilburgse Kermis: de Roze Maandag Express! De gezelligste trein van Nederland gaat op 25 juli weer rijden. In de ochtend brengt hij heel wat uitzinnige en uitgedoste mensen naar Tilburg, waar het die dag één groot feest is.

De Roze Maandag Express vertrekt om 10.17 uur in Rotterdam, maakt twee tussenstops (in Dordrecht en Breda) en gaat daarna als een trein door naar Tilburg. Om 11.16 uur komt hij aan, keurig op tijd voor de Pride Walk, die rond 12.00 uur begint.

Zo’n 250 mensen reizen mee, onder wie zangeres Imca Marina, tv-kok Hugo Kennis, zanger Jeffrey Kuipers en heel veel draq queens. Ook NS-hoofdconducteur Tio Lelieveld zit aan boord. Zijn conducteursuniform ruilt hij deze keer echter in voor een andere outfit (kleine hint: Lelieveld kreeg dit jaar de titel ‘Mr. Leather’).

DE ROUTE
• 10.17 uur: vertrek Rotterdam Centraal (spoor 2)
• 10.31 uur: tussenstop Dordrecht (spoor 5)
• 10.57 uur: tussenstop Breda (spoor 4)
• 11.16 uur: aankomst Tilburg (spoor 1)

Op station Tilburg is gelijk al een gezellig roze feestje zodra de trein arriveert. Op het voorplein staat een dj te draaien en de supermarkt is omgedoopt tot ‘Albert Heijn To Gay’.

Related Posts