Roze Maandag

Roze Maandag is de dag dat je jezelf kunt zijn. Een kleurrijk feest waar iedereen van harte welkom is. Jaarlijks vieren we met meer dan 300.000 mensen vanuit het hele land onze verschillen maar vooral overeenkomsten. We zijn allemaal gelijkwaardig, maar niet hetzelfde. Op Roze Maandag mag je zijn wie je bent en houden van wie je wilt. We staan voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit en zetten dat op Roze Maandag extra in de verf!

Loop mee in de Pride Walk

Op Roze Maandag nodigen we iedereen uit om mee te lopen in onze Pride Walk om gezamenlijk een prachtig roze feestje op de Tilburgse Kermis te beleven. We heten je van harte welkom vanaf 11.30 uur voor de warming – up op Centraal Station Tilburg. Onder het genot van zomerse deuntjes maken we je helemaal warm om de Pride Walk mee te lopen! Om 12.30 uur starten we vanaf de voorzijde van station Tilburg (Spoorlaan). Via de Stationsstraat, naar het Radiopleintje, door de Heuvelstraat waarna we uitkomen op het Piusplein voor onze spetterende start van Roze Maandag.

De Pride Walk wordt begeleid met feestelijke muziek, entertainment en vooral heel veel roze! Overal is het feest. Wat er waar precies gaat gebeuren, blijft nog even een verrassing, maar meelopen met de route is een feestje op zich. Een ding is zeker, het wordt weer fantastisch.

Het Gayformatorisch Dagblad

Samen met onze partner Scheepens is de campagne rondom het Gayformatorisch Dagblad ontwikkeld. Het is een reactie op de folder van het Reformatorisch Dagblad waarover veel te doen was. De stichting ‘gezin in gevaar’ protesteerde daarmee tegen de campagne van Suit Supply. Op hun posters waren zoenende mannen en mannelijke stelletjes te zien. Iets dat volgens velen anno 2018 normaal moet zijn, maar volgens deze stichting moet je gezinnen beschermen tegen homoseksualiteit.

Wij van Stichting Roze maandag respecteren ieders mening, maar wij vinden dat het te ver gaat om te zeggen dat je gezinnen moet beschermen tegen homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Wij zijn gewone mensen die onze rol in de samenleving vervullen en liefdevolle gezinnen vormen. Wij geloven in een samenleving waarin iedereen naast elkaar staat en vreedzaam samenleeft, wat je ook vindt of denkt. Wij geloven in liefde.

We willen deze boodschap graag breed uitdragen en publiceren daarom exclusief een uitgave van het Gayformatorisch Dagblad op Roze Maandag. Het wordt een eenmalige krant vol verhalen over de acceptatie van elkaars keuzes en overtuigingen. Om te laten zien dat de meeste Nederlanders verschillen niet afkeuren, maar juist vieren. Precies zoals wij op Roze Maandag doen, tijdens de Tilburgse Kermis.

Blijf op de hoogte

Geïnteresseerd om mee te lopen in de Pride Walk? Wil je niks missen van de opening? Al het nieuws rondom Roze Maandag weten? Je blijft op de hoogte via de social media kanalen en via rozemaandag.nl

Check Roze Maandag op Facebook of Instagram.

Opening Kermis