Rariteitenkabinet De Jaozeetie brengt geschiedenis van de kermis naar Tilburg

Gratis attractie waar herinneringen ophalen centraal staat

Jaozeetie! Een prachtige Tilburgse uitspraak als reactie op een sterk verhaal of op een onwaarschijnlijke gebeurtenis. En inmiddels een begrip in Tilburg als het gaat om gekke verhalen. Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 juli kan jong en oud zich 6 dagen lang vermaken met vele verhalen en voorwerpen uit de Tilburgse geschiedenis tijdens de vierde editie van rariteitenkabinet De Jaozeetie in NS 16. De toegang is gratis.

Achterom is kermis
Een rariteitenkabinet, waar je allerlei bijzondere, gekke, verrassende en spraakmakende dingen kan bekijken is echt iets van vroeger. De Jaozeetie brengt deze vorm van vermaak terug naar de kermis, met een typisch Tilburgse twist. Duik tussen de kraampjes en ontdek deze verzameling van mooie verhalen.

Kermiseditie
De eerste editie van de Jaozeetie duurde slechts 3 dagen, maar trok honderden bezoekers. De LocHal editie van De Jaozeetie werd zelfs door duizenden mensen bezocht. Nu keert het rariteitenkabinet terug op de plek waar het allemaal begon. De Tilburgse Kermis. Beleef de geschiedenis van de Tilburgse Kermis aan de hand van ruim 40 bijzondere, gekke, verrassende en spraakmakende verhalen en voorwerpen. Wat te denken van de vleeshaken van fakir Kühnelli, de nougatoorlog van de gebroeders Stuvé of de drooglegging tijdens de kermis die jaren duurde.

Verhalen van lang geleden, maar ook de meer recente geschiedenis van de kermis komt voorbij. De geselecteerde voorwerpen, foto’s en geluidsfragmenten roepen bij de een direct herinneringen op, voor anderen zijn ze nieuw. Het wordt een unieke Tilburgse belevenis, die zal verbazen en ontroeren, maar die ook zeker bij velen een lach zal veroorzaken. En waar Jaozeetie! natuurlijk naar hartenlust geroepen mag worden!

De Jaozeetie
Dinsdag 23 t/m zondag 28 juli 2019
14.00 – 19.00 uur

NS16, NS Plein 16 Tilburg (langs de route van de kermis)

Gratis toegang

Voor meer informatie kijk je op facebook.com/dejaozeetie

Erfgoed Tilburg & Awesome Foundation

De Jaozeetie is een initiatief van Bas Horsten en Noortje van Venrooij en is mede mogelijk gemaakt door de Erfgoed Tilburg & Awesome Foundation.

 

Related Posts