Ontdekstation013

Tijdens de kermis worden kinderen, samen met hun ouders op ludieke wijze ontvangen met een soort schiettent voor kinderen. Daar kunnen ze schitterende prijzen winnen; oude spullen die geen waarde meer lijken te hebben. Maar in de werkplaats blijkt dat de kinderen schitterende objecten, speelgoed en mobielen kunnen bouwen van deze oude apparaten.

Van Goghs in de dop
In het Ontdekstation staat onder meer een zogenoemde Photobooth. Bezoekers kunnen er een kermispolaroid maken met een unieke achtergrond op ‘t Green Screen. Ook Vincents Tekenlokaal is aanwezig. Dus nieuwe Van Goghs in de dop kunnen hun hart ophalen. Verder is het mogelijk om te leren programmeren.

Als de bezoekers binnen zijn kunnen ze zich bovendien vergapen aan de schitterende miniatuurmodellen. Modellen van kermisattracties die Marco Frericks en zijn collega’s in hun vrije tijd hebben gebouwd. De hobbyisten hebben ook een werkplaats ingericht waar kinderen met lego zelf een miniatuur kermisattractie kunnen bouwen. De entree is gratis

  • Project Kapot & Maken

Kapot & Maken is een project van de Ontdekfabriek dat middels subsidie van het Brabant Brede programma ‘Zuidlijn’ tot stand komt. In het Ontdekstation komt een soort schiettent waarbij kinderen met elastiek-schieten of op andere niet-gevaarlijk wijze, kunnen mikken op nummers. In de schiettent staan de oude spullen tentoongesteld die je kunt winnen. Als de kinderen een nummertje schieten, krijgen ze het bijbehorende item.

  • Workshop kermisattracties bouwen

Het door de kinderen in de schiettent gewonnen apparaat mogen ze op een werktafel met eenvoudig handgereedschap uit elkaar halen om vervolgens iets nieuws van dat scrap-materiaal te maken. Bij voorkeur natuurlijk een eigen miniatuur kermisattractie. Deze mogen de kinderen mee naar huis nemen of tentoonstellen in het Ontdekstation.

  • De programmeerbare kermis
  • Workshops

Het team van hobby modelbouwers begeleidt kinderen die met lego een eigen miniatuur-kermisattractie kunnen bouwen.

Openingstijden

10 dagen, Dagelijks geopend van 13.00 – 20.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.ontdekstation013.nl