Kermisindeklas.nl wordt nóg leuker, leerzamer en lekkerder

Het platform kermisindeklas.nl wordt uitgebreid met nieuwe onderdelen. Dat de Tilburgse Kermis meer dan leuk is en ook leerzaam liet de website voor het basisonderwijs de afgelopen jaren al zien. Op kermisindeklas.nl staat een uitgebreid aanbod van superleuke weetjes, opdrachten en video’s over de kermis voor in de klas én voor thuis.

De Tilburgse Kermis begint al voor de zomervakantie

Dit jaar staat de Tilburgse Kermis van 19 juli tot en met 28 juli in de stad. Dankzij kermisindeklas.nl kunnen leerlingen van basisscholen al voor de zomervakantie in de kermisstemming komen. Het lesmateriaal op kermisindeklas.nl is gemaakt voor leerlingen in het basisonderwijs, voor de kleuterklassen tot groep 8. Het platform is gevuld met filmpjes, opdrachten, een ontwerpwedstrijd, een speurtocht en workshops. Wil je meer? Dan vind je ook leuke links naar extra informatie. Docenten vinden op kermisindeklas.nl genoeg materiaal voor het organiseren van een projectweek op school of een themamiddag in de klas.

Kermisrecepten op kermisindeklas.nl

Vanaf 11 juni vind je op het platform kermisindeklas.nl ook kermisrecepten waarmee je zelf poffertjes, hotdogs, suikerspinnen, oliebollen en nog veel meer kermislekkers kunt gaan bakken. De recepten zijn ook te vinden op de website ah.nl/allerhande van Albert Heijn, de nieuwe sponsor van de Tilburgse Kermis.

Hamsterrace

Nieuw dit jaar op kermisindeklas.nl is de game Hamsterrace. Door zinnen foutloos en zo snel mogelijk over te typen laat je een hamster over een parcours racen. Tegen je klasgenoten of je vrienden kun je een wedstrijd spelen. Wie de hamster als eerste over de finish krijgt wint. Met deze hamsterrace oefen je je typevaardigheden.

Juf Jet Suikerspin

Inmiddels een oude vertrouwde op de kermis én op het platform kermisindeklas.nl is de kleurrijke Jet Suikerspin die iedereen dolenthousiast bij de les houdt. Ze weet alles, maar dan ook echt álles over de kermis. Dit jaar helpt ze je ook in de keuken met de kermisrecepten en is ze scheidsrechter bij de Hamsterrace.

Kleurplatenwedstrijd

Naast het bezoeken van kermisindeklas.nl kun je ook al in de kermisstemming komen door mee te doen aan de kleurplatenwedstrijd. Houd de Tilburgse Koerier daarvoor goed in de gaten! We kunnen in ieder geval alvast verklappen dat de kleurplaat dit jaar in het teken staat van de Badeendenrace en wordt in samenwerking met de Albert Heijn georganiseerd. In alle filialen van deze supermarkt in Tilburg en omstreken zullen de kleurplaten te bewonderen zijn. Ronald McDonald reikt te prijzen voor de mooiste kleurplaten uit.

Speurtocht over de Tilburgse Kermis

Tijdens de Tilburgse Kermis is er ook altijd een speciale kindermiddag. Dit jaar is die op woensdag 24 juli. Dan kun je ook meedoen aan een speurtocht over het kermisterrein. De speurtocht start om 13.00 in het Tirolerdorp op het NS-plein. Daar geeft de kermiswethouder het startsein. Deelnemers aan de speurtocht krijgen een tas vol handige spulletjes mee voor onderweg. Ze krijgen ook een circusworkshop en gaan poffertjes eten. Je kunt je alleen of met een groepje van maximaal 6 kinderen en een begeleider aanmelden voor de speurtocht. Per groepje zijn er allerlei prijzen te winnen. De prijsuitreiking is om 15.00 bij de kermisexpositie op het Koningsplein. Je kunt je aanmelden voor de speurtocht door een mailtje te sturen naar tilburg@kermis.nl.

Related Posts