Geld bijna op? Check onze budgettips

We snappen dat de bodem van de zak met kermisgeld na acht dagen kermis bijna in zicht is. Niet getreurd, we hebben nog wat tips om gratis te genieten op de kermis.

Kermistreintje
Pak het kermistreintje dat gratis over de kermis rijdt tussen 14 en 22 uur. Hoef je zelf niet te lopen en wat is er nu fijner om vanuit de trein mensen te kijken en comfortabel naar je plek van bestemming gebracht te worden. Het treintje stopt onder meer op de Korte Heuvel, het Koningsplein bij de Oude Markt en achter de Schouwburg.

Kermisexpo
Ook een bezoek meer dan waard is de kermisexpo in de spiegeltent op het Koningsplein. Op zaterdag open van 13 tot 23 uur en zondag is de expo open tussen 13 en 20 uur. Het thema dit jaar is: Kermis Tilburgs Trots.

De Jaozeetie
Nieuw dit jaar op de kermis, een onvervalst rariteitenkabinet. In de expositieruimte NS16 aan NS-plein 16 kunnen bezoekers tussen 14 en 19 uur gekke, verrassende en spraakmakende dingen bekijken met een typisch Tilburgse twist. Waar je dan aan moet denken? De middenstip van Willem II toen het team de laatste keer landskampioen werd bijvoorbeeld of de huilende kruikenzeiker.

Reuzenparade
Op de laatste dag van de kermis, zondag 29 juli is traditiegetrouw de Reuzenparade. Een parade met verschillende reusachtige poppen die gebouwd zijn door reuzengenootschappen uit de omgeving. De poppen worden begeleid door orkesten. De parade start om 14 uur op het Pieter Vreedeplein. Hij eindigt om 16 uur.

Mensen kijken bij de kermisrun of de madmill
Een nieuwe attractie? Het is maar hoe je het bekijkt. Maar leuk is het natuurlijk wel. Hardlopen tussen de kermisattracties. 10 of 5 kilometer, het maakt niet uit. Hollen wordt het op zondag 29 juli. Tussen de karretjes van de rups door of langs de Freefall. Doe eens gek. Kijken kan natuurlijk ook…

Als je toch aan het loeren bent, ga dan ook even naar de Mad Mill op het NS-plein. Niets leukers dan leedvermaak.. De Mad Mill heeft een luchtkussen met een draaiende stang waar deelnemers steeds overheen moeten springen… Die worden moe…, het luchtkussen wiebelt… Dan weet je wel hoe laat het is natuurlijk. Er gaan er heel wat op hun plaat..

Begrafenis kermis met vuurwerk en lasershow
Ook al zo’n mooie traditie. De afsluiting van de kermis op zondag 29 juli met de begrafenisstoet en daarna het vuurwerk en dit jaar ook een lasershow. De (begrafenis)stoet vertrekt rond 21.30 uur op de Heuvel. Via het Piusplein en de Piusstraat naar de kop van de Piushaven. Waar rond 22 uur de vuurwerk- en lasershow begint.. Dan weer een jaar wachten, soms is het leven zo hard..