Geen Tilburgse Kermis in 2020

Premier Mark Rutte maakte tijdens de persconferentie van 21 april bekend dat alle evenementen tot 1 september in Nederland verboden zijn. Dat betekent geen Tilburgse Kermis in 2020.

De richtlijnen zijn helder. Voor veel grote evenementen heeft dit een enorme impact. Dat geldt ook voor de Tilburgse kermis in juli waar nu definitief een streep doorheen gaat. De Tilburgse Kermis zou dit jaar zijn van 17 juli t/m 26 juli.

Slecht nieuws
Kermiswethouder Rolph Dols: “Slecht nieuws voor de Tilburgse kermis. Het moeten annuleren van zo’n gaaf evenement dat zo van belang is voor je stad is gewoonweg triest. Voor de mensen die de kermis maken en er hun boterham verdienen zoals de vele exploitanten die nu tegen een seizoen zonder inkomsten aankijken. Maar ook voor de vele organisatoren en betrokkenen van alle side events zoals Roze Maandag (en vele andere) en de horeca die de kermis ook maken tot het evenement dat het vandaag de dag is, doet dit nieuws pijn. Net als voor de vele bezoekers en fans die ieder jaar weer naar Tilburg komen voor dit kleurrijke evenement waar iedereen welkom is en even kan ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen. Natuurlijk gaat de volksgezondheid voor en was dit een van de scenario’s waar we rekening mee moesten houden. En gaan we zeker weer kijken naar de toekomst. Maar voor nu doet het gewoon zeer.”

Blijf de richtlijnen van het RIVM volgen. Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar, was je handen regelmatig en blijf zoveel mogelijk thuis. En let op jezelf en op anderen. Dan zien we jullie graag terug op de Tilburgse Kermis 2021.

Related Posts